на живо

Швайнщайгер вече официално е играч на Манчестър Юнайтед

Сделката за Шнайдерлин също бе финализирана

Twitter

Тимът на Манчестър Юнайтед финализира двойна сделка, привличайки немския полузащитник Себастиан Швайнщайгер и французина Морган Шнайдерлин.

30-годишният германски национал подписа контракт за три години, а бившият му клуб Байерн Мюнхен ще получи 14,4 милиона паунда.

„Насладих се напълно на престоя си в Байерн Мюнхен, беше невероятно приключение и не взех лесно това решение. Манчестър Юнайтед е единственият клуб, заради който можех да напусна Мюнхен. Готов съм за това ново и вълнуващо приключение в лигата, която смятам за най-конкурентна в света и чакам с нетърпение отново да работя с Луис ван Гаал. Никога няма да забравя времето прекарано в Байерн Мюнхен и бих искал да благодаря на всички в клуба и на феновете за страхотните спомени,” заяви изигралият 500 мача с екипа "баварците" Швайнщайгер.

Шнайдерлин се присъедини към „червените дяволи” от друг английски клуб - Саутхемптън, като сумата по неговия трансфер е 25 милиона паунда. Той подписа 4-годишен договор, с опция за удължаване с още една.