на живо

Швайнщайгер вкара последния си гол за "Байерн" (СНИМКИ и ВИДЕО)

Световният шампион се оттегли с бенефис в Мюнхен

Шампионът на Германия "Байерн" победи с 4:0 американския "Чикаго Файър" в бенефиса на бившия национал и футболист на баварците Бастиан Швайнщайгер в Мюнхен.

Полузащитникът, който игра по едно полувреме за двата отбора на "Алианц Арена", отбеляза последното попадение в мача в 83-ата минута. През вторите 45 минути Швайнщайгер носеше капитанската лента в тима на домакините.

Снимка: Reuters

Останалите голове за "Байерн" бяха дело на Серж Гнабри и Сандро Вагнер през първото полувреме, а Ариен Робен се разписа в 63-ата минута.

"Беше страхотно да съм отново на терена с футболистите, с които съм постигнал най-големите успехи в кариерата си. Беше невероятно да ги видя отново. Аз съм един от вас. Винаги ще бъда един от вас!", каза Швайнщайер в прощалната си реч към феновете.

Снимка: Reuters

Бастиан Швайнщайгер е възпитаник на школата на "Байерн" и игра за клуба в продължение на 15 години - от 2000 до 2015. С баварците той спечели осем пъти титлата в Бундеслигата, седем Купи на Германия, Шампионската лига през 2013 година, два пъти Купата на Лигата, два пъти Суперкупата на Германия, Суперкупата на УЕФА и световното клубно първенство.

Снимка: Reuters

След това полузащитникът продължи кариерата си в "Манчестър Юнайтед", а от март 2017 година играе за американския тим "Чикаго Файър". Съпругът на Ана Иванович има 121 мача за националния отбор на Германия, преди да завърши международната си кариера след Евро 2016.