на живо

Швейцария - България: Последната битка на националите

"Лъвовете" са гости в последния си мач от квалификациите за световното първенство в Катар

Lap.bg

Последен мач за българския национален отбор по футбол в квалификациите за световното първенство. Днес (15 ноември) "Лъвовете" гостуват на Швейцария, а срещата е с голям залог за домакините!

Как ще завърши мачът Швейцария - България?

Българският тим няма шансове да се класира за световното първенство в Катар през 2022 г. "Лъвовете" обаче ще се опитат да развалят плановете на съперника си. 

Снимка: Lap.bg

Швейцария се бори за първото място в групата с Италия. И двата тима са с по 15 точки, а в предишния кръг завършиха наравно. Само лидерът в крайното класиране в групата ще си осигури сигурно участие на Мондиала. Вторият ще играе бараж. При равенство в точките важна е головата разлика, като в момента за Италия тя е +11, а за Швейцария +9.

Това означава, че българският тим може да изиграе ключова роля за класирането на един от двата тима. Такива намерения заяви и селекционерът Ясен Петров. Целта пред тима е третото място в групата, а победата е задължителна за постигането ѝ. 

Снимка: Lap.bg

"Знаем класата на Швейцария и подхождаме с респект. Отборът ни трябва да играе за България. Ако се раздадем - всичко е възможно", заяви селекционерът. 

През март 2021 г. двата тима играха у нас, а Швейцария победи с 3:1, като вкара всичките си попадения до 13-ата минута. 

Снимка: Lap.bg

През миналата седмица "лъвовете" оцеляха срещу Украйна в контрола и успя да завършат 1:1, а вратарите Николай Михайлов и Светослав Вуцов направиха редица спасявания. 

До момента в квалификациите българският тим има 2 победи, 2 равенства и 3 загуби. Ще успее ли да поднесе изненадата днес? И да обърка плановете на Швейцария?

Предстои да разберем след срещата в Люцерн!

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com