на живо

Швейцария - Франция 1 :1 /ОБНОВЕНА/

Раменени победи в първия ден от финала за Купа Дейвис

БГНЕС

Отборът на Швейцария поведе с 1-0 победи във финалния мач за Купа Дейвис срещу Франция. В първия двубой от днешната програма, втората ракета на "кръстоносците" Станислас Вавринка надигра Жо-Вилфред Цонга с 3:1 сета.

Пред внушителните 27 хиляди зрители на стад "Пиер Моро" в Лил, Вавринка спечели първия сет с 6:1 гейма, но Цонга изравни след 6:3 във втората част. В следващите две обаче шампионът от откритото първенство на Австралия отново бе по-агресивен и след 6:3 и 6:2 доближи страната си на две победи от първа титла в 114-годишната история на турнира.

После Гаел Монфис победи Роджър Федерер с 6:1, 6:4, 6:3 и изравни финалната серия за купа "Дейвис" между Франция и Швейцария.Федерер не тренира през седмицата поради контузия в гърба и това даде резултат в слабата игра на първата швейцарска ракета на корта. Той започна слабо на сервис и Монфис спечели пет поредни части, а французинът стигна до важен пробив и в третия гейм на втория сет.
Подкрепян от малко над 27 хиляди зрители по трибуните, Монфис не позволи отпускане. Французинът проби отново за 3:2 в заключителната част част на мача и довърши швейцарския си съперник с печеливш удар от бекхенд.
Това е и 13-а среща между тези два тима, като Франция води с 10:2 победи.