на живо

Силен Казийски донесе чиста победа на "Верона"

Матей Казийски спечели българското дерби в Италия

legavolley.it

Матей Казийски и "Калцедония" Верона спечелиха с лекота българския сблъсък във волейболното първенство на Италия срещу "Вибо Валентия" на Тодор Скримов.

Играчите на Никола Гърбич се наложиха с 3:0 (25:21, 25:16, 25:15) и остават твърдо на шестата позиция в шампионата с 40 точки. "Вибо Валентия" е на 12-о място с 19 точки.

Казийски направи нов много силен мач за "Верона" и бе с основна заслуга за победата. Той отбеляза 10 точки, а най-резултатен бе Стефан Бойер с 19. Скримов се отличи със 7 точки за гостите.

В друг мач от кръга, излъчен пряко по RING, "Сиена" затрудни четвъртия в класирането "Модена", като навакса изоставане от 0:2, но в тайбрека играчите на Хулио Веласко показаха повече класа и стигнаха до 3:2.

Най-резултатен за "Модена" бе италианският национал Иван Зайцев, който отбеляза 25 точки и 9 аса. 

Три мача ще бъдат излъчени на живо в каналите на bTV Media Group следващия уикенд. В събота (16 март) от 19 ч. по RING Виктор Йосифов и "Монца" ще се изправят срещу "Сиена".

В неделя (17 март) от 19 ч. на живо и безплатно на сайта ни btvnovinite.bg Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" ще гостуват на "Кастелана Гроте". От 20 ч. по RING е мачът между "Модена" и "Тренто"