на живо

Симеоне: Все още обичам Гризман

Треньорът на "Атлетико" говори след трансфера на нападателя

Треньорът на "Атлетико" Мадрид - Диего Симеоне, все още таи топли чувства към голмайстора си Антоан Гризман, въпреки че французинът предпочете да продължи кариерата си в "Барселона".

"Наистина оценявам това, което Гризман направи за тима в последните 5 години. Това е един много важен момент в неговата кариера - да премине в изключителен клуб като "Барса". Говорих си доста с него, ценя всеки един играч, помогнал на клуба. Той дойде в отбора, когато струваше 25 млн. евро и играеше на всяка една позиция. След това го посъветвах да започне да се концентрира върху вкарването на голове. Така и направи. Като треньор съм доволен от него. Все още го обичам. В страхотни отношения сме с него и със семейството му. Ако продължава така, ще направи поредния силен сезон", каза Симеоне през аржентински медии.

Гризман премина в "Барселона" преди няколко седмици, след дълги и драматични преговори между двата тима. 

Първоначално тимовете се бяха споразумели, но каталунците поискаха отсрочка в плащането, което ядоса мадридчани. Въпреки това световният шампион подписа с тима и сам плати клаузата си от 120 млн. евро (финансиран от "Барселона"). 

От "Атлетико" обявиха, че искат още 80 млн. евро, тъй като преговорите са започнали в по-ранен етап.

Скандалите около трансфера предизвикаха гнева на феновете на "Атлетико", а при гостуване на "Барселона" на "Уанда Метрополитано" със сигурност французинът няма да бъде посрещнат радушно.