на живо

Синът на Гунди: "Левски" е вечен, защото е в сърцето на милиони българи! (ВИДЕО)

Андрей Аспарухов се включи в кампания на "сините"

levski.bg

Андрей Аспарухов - синът на легендата на "Левски" и българския футбол Георги Аспарухов, се включи в кампанията "Левски" е вечен". Той мотивира феновете да дарят със специален клип, който клубът публикува в социалните мрежи.

"Левски" е вечен, защото е в сърцето на милиони българи! "Левски" е вечен, защото всеки от нас пази спомен за любим отбор и футболист! "Левски" е вечен, защото "синята" публика е не 12-ия, а първия играч! "Левски" е вечен, защото го обичаме!", каза Аспарухов.

Кампанията "Левски" е вечен" е с цел осигуряване на спортно-техническа стабилност на отбора и покриване на неотложни лицензионни задължения. Идеята е чрез нея клубът да получава по 150 хил. лв на месец.

От две години "сините" се издържат предимно с дарения от фенове, а при взимането на последния лиценз от Българския футболен съюз (БФС) им наложиха мониторинг. От "Левски" не са обявявали точна сума на задълженията. През ноември 2021 г. изпълнителният директор Иво Ивков заяви, че клубът се нуждае от 1 млн. лева до Нова година.

Лицензът на футболния "Левски" за сезон 2022/2023 не е под директна заплаха, но вчера основният спонсор все пак загатна, че може да има проблеми.