на живо

Синът на Гунди с дарителска кампания отвъд Океана в помощ на "Левски"

Целта на Андрей Аспарухов е всяка година да се събират по 240 000 долара

levski.bg

Синът на легендата на "Левски" Георги Аспарухов – Андрей започна нова дарителска кампания в помощ на любимия си клуб в САЩ и Канада.

На 22 юли наследникът на Гунди отпразнува 55-ия си рожден ден. Той благодари за добрите пожелания и милите думи с пост във "Фейсбук". Отново там той обяви и старта на своята инициатива. Нейната цел е годишно осигуряване на 240 000 долара, които да бъдат в полза на школата на "Левски".

Ето какво написа Андрей Аспарухов в своя профил във "Фейсбук":

"Благодаря за многобройните пожелания! Опитах се да отговоря на всичките, но се надявам да ме извините, ако съм пропуснал.

Благодаря от сърце!!!

Искам обаче да използвам рождения ми ден, за да популяризирам една дарителскa кампания, целяща да обедини хората извън България, и да се помогне на любимия "Левски" в този труден момент.

Преди 5 години със съпругата ми бяхме поканени в Чикаго за основаването на фен клуб "Левски-Северна Америка". Като почетен председател, и със съдействието на Николай Василев и Боби Зарев - основатели на клуба, смятам, че сега е времето да организираме дарителска кампания и финансово да се помогне за спасението на "Левски".

Целта е 1000 съмишленици от Америка и Канада да се ангажират със сумата от $20 на месец, която 100% ще отива за целево подпомагане на "Левски".

При постигане на тази цел, това би осигурило $240.000 на година, като средствата по договорка с ръководството на "Левски" ще се ползват за подпомагане на школата или за други належащи нужди.

Надяваме се да намерим най-лесната и удобна за всички платформа за дарения и съвсем скоро да дадем началото на кампанията. Ще ви държа в течение за всяка стъпка!

Целта е ясна! Помощ е нужна, и то точно сега! Всеки, който чувства, че може да се включи към тази инициатива е добре дошъл!

Благодаря и Само "Левски"!!!", написа синът на Гунди.