на живо

Синът на Лилиан Тюрам наплю противник в лицето, чака го тежко наказание

Грозна постъпка от звездата на "Борусия" Мьонхенгладбах

Reuters

Звездата в атаката на "Борусия" Мьонхенгладбах - Маркус Тюрам, сгреши сериозно и може да бъде наказан за доста дълго време.

Нападателят, който е син на френската легенда Лилиан Тюрам, наплю съперник в лицето по време на мач. Впоследствие се извини, тъй като "това не е в характера му".

Тюрам се изплю в лицето на защитника на "Хофенхайм" Щефан Пош по време на срещата от Бундеслигата в събота. Неприятната случка бе в 77-ата минута при резултат 1:1. Впоследствие Райън Сесеньон вкара късен гол за победа на "Хофе".

"Днес се случи нещо, което не е в характера ми и не трябва никога да се случва. Реагирах към опонент по грешен начин, беше инцидент, не е умишлено.", написа Тюрам в "Инстаграм" след мача.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marcus Thuram (@thuram_17)

"Извинявам се на всички, на Щефан Пош, на съперниците ми, на съотборниците ми, на моето семейство, на всички, които са видели реакцията ми. Разбира се, приемам всички последици от жеста ми".

23-годишният Тюрам вероятно ще пропусне седем мача при подновяването на Бундеслигата през новата година. Това може да затрудни "жребчетата" в опита им да се класират отново за групите на Шампионската лига. В момента отборът на Марко Розе е на осмата позиция.

Снимка: Reuters

Първоначално съдията не видя случилото се, но получи инструкция да го преразгледа на монитора за VAR, който се намира отстрани на терена. След преглеждането французинът бе изгонен с червен картон.

Треньорът на "Гладбах" Марко Розе се извини от името на целия тим: "Футболният терен не е място за такива неща. Това далеч преминава границите", заяви специалистът.

Снимка: Reuters

През септември защитникът на "Шалке 04" Озан Кабак се изплю по посока на съперник и бе наказан за 5 мача.