на живо

Синът на Михаел Шумахер става тест пилот на "Ферари"

По стъпките на легендарния си баща

Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, тръгва по стъпките на баща си. Според италианската версия на Motorsport, 19-годишният германец ще стане тест пилот на "Ферари". Младокът, който е шампион в европейската Формула 3, бил близо до договор със Скудерията. Тази година той ще участва в сериите Формула 2, едно стъпало преди елита. Там Мик ще се състезава за "Према".

Според Motorsport Italia основните параметри по договора между Мик Шумахер и "Ферари" са уточнени, като остават само детайлите.

"Възможно ли е с тази фамилия да ти кажат "Не" в Маранело?! Мик е голям талант и "Ферари" винаги ще бъде като дом за него. Неговият баща даде много на нашия отбор и всички обичаме фамилия Шумахер. Никой във "Ферари" обаче не иска да поставя под напрежение Мик. Смятам, че това е и семейно решение, но ако той иска да се присъедини към "Ферари", ние нямаме против", коментира през миналата година бившият шеф на "Ферари" Маурицио Аривабене.

През 2019 г. за "Ферари" във Формула 1 ще карат Себастиан Фетел и Шарл Леклер. Със спечелената титла от Формула 3 Мик Шумахер вече има суперлиценз, който му е нужен, за да бъде пилот във Формула 1. Легендарният му баща Михаел има пет световни титли със Скудерията, за която бе пилот в периода 1996-2006 г. Той е и най-успешният състезател в историята на "Ферари".

Тагове:

@