на живо

Синът на Милен Петков на проби в "Левски"

19-годишният Алекс Петков за последно игра в шотландския "Хартс"

Lap.bg

21-годишният Алекс Петков се включи в сутрешната тренировка на футболния "Левски" и ще премине пробен период в тима. Той е син на бившия национал, участник с "лъвовете" на европейското първенство през 2004 г. в Потругалия и шампион на България с ЦСКА (1997 г.) - Милен Петков.

Алекс е част от националните отбори при подрастващите. Той играе на позицията централен защитник или като опорен халф. Петков започва футболната си кариера в "Черно море", но още на 16-годишна възраст преминава в школата на шотландския "Хартс".

Снимка: Lap.bg

През последните сезони той беше преотстъпван в други шотландски клубове от по-долните дивизии - "Беруик Рейнджърс", "Клайд" и "Брихин Сити".

Бащата на Алекс е в основата на победата на ЦСКА над "Левски" във финала за Купата на България през 1997 г., когато Петков отбелязва един гол за победата на "червените" с 3:1.

Снимка: Lap.bg

Със "сините" продължават да тренират Валери Божинов, Атанас Курдов и Борислав Цонев. Те все още не са подписали договори с клуба, който е в тежка финансова криза от началото на годината, а футболистите не са получавали заплатите си за няколко месеца.

"Левски" приема "Царско село" в третия кръг на Първа лига, след загуба от "Берое" и равенство с "Арда". Мачът е в неделя (23 август).