на живо

Сини фенове към ръководството: Продължавате да потъпквате левскарския дух

"Бяхте на косъм да хвърлите най-големия срам върху нас", пишат от Националния клуб на привържениците

Lap.bg

Националния клуб на привържениците на "Левски" не скри разочарованието си от действията на шефовете на клуба във връзка с решението отборът да играе бараж срещу "Верея" за участие в Лига Европа.

Преди дни "сините" фенове заявиха, че не приемат решението на БФС да не се класират по право след като ЦСКА не получи лиценз за евротурнтирите. Те препоръчаха отбора да не излезе за извънредния мач с "Верея".

Среща все пак се игра, а "Левски" ще участва в Лига Европа, след като победи драматично с дузпи.

Ето и цялата позиция на Националния клуб на привържениците:

"Левскари, снощи за пореден път доказахме, че в любимия ни клуб са живи само привържениците му. Благодарим на всеки един от вас, който оцени правилно ситуацията в Левски, лиши се в почивния си ден от комфорта на дома и дойде на "Герена", за да защити голямата си любов, като покаже, че така повече не може!

Вярваме, че всички, които присъствахме и всички, които по някаква причина отсъствахме, си даваме сметка, че това е само началото на борбата с нашите врагове.

"Сини" братя и сестри от цяла България, поставихме началото на нещо голямо и показахме, не само мъката и болката си, а сила и решимост да се преборим за правдата с мафията, олигархията и политиците, обвили с гнусните си пипала цялото ни общество и унищожили футбола у нас. Поклон пред всички вас и знайте, че няма да се спрем. Следващият път ще бъдем още повече, още по-уверени и целеустремени. Ще изметем цялата порочна пасмина от канцеларии и офиси.

Иска ни се да кажем и няколко думи за ръководството на ПФК Левски: Вие, господа, пропуснахте големия си шанс. Ако бяхте послушали привържениците, които са сърцето на клуба, не трябваше да излизате в този позорен мач. Вместо това продължихте политиката си по потъпкването на левскарския дух и превръщането на посредствеността в норма. Евтиният ПР със "седмото небе" ви издава. Издава ви въвличането на юношите в тази кална игра.

Видя се, господа, че бяхте на косъм да хвърлите най-големия срам върху всички нас. Ако бяхте отказали да играете в цирка, щяхте да загубите служебно някакъв мач, но пък щяхте да спечелите левскарите и тяхното уважение. За малко да загубите и двете и да останете в историята като най-страхливите и позорни управници на вековния Левски.

Забравихте, че Левски го има само и единствено заради нас, които го обичаме сляпо и безрезервно и се лишаваме всеки ден в името на тази любов. Забравихте, че ние живеем и дишаме с този отбор, не спим преди мач, а в последните години сме принудени да носим с дни унижението, на което ни подлагате, но продължаваме със стиснати зъби, защото така сме научени, защото ние никога не се предаваме и защото сме решени на всичко, за да запазим огъня в сърцата си.

Искрено се надяваме, че ще застанете до нас и ще поведем заедно борбата. Ако пак откажете, ако пак се ослушвате, значи вие сте там, за да унищожите и погребете мечтите на 2.5 милиона българи.

Още веднъж се прекланяме и благодарим на всеки един, подкрепил протеста вчера и призоваваме всички останали, които все още се колебаят, да застанат редом с нас, защото честта е да се брани.

Само Левски!"