на живо

Синиша Михайлович: Имам левкемия, но няма да плача повече

Всички в "Болоня" вярват, че той ще спечели и тази битка

Getty Images

Великият Синиша Михайлович се бори с остра форма на левкемия. Един от най-големите футболисти от близкото минало и настоящ наставник на италианския "Болоня" обяви, че слага край на кариерата си заради тежкото заболяване.

"Не ме е страх. Аз ще спечеля тази битка, няма никакво съмнение в това. Исках да кажа на играчите ми за диагнозата, както и да ги уверя, че не бива да се притесняват. С дни криехме за това, за да знаят първо най-близките ми хора. Някои медии обаче опитаха да се прокраднат и сред тях, не уважиха най-свещеното лично пространство, за да продадат някое заглавие в повече. Е, ето ви новината – имам левкемия.", започна Михайлович на специална пресконференция.

"Изплаках си очите в нощта, когато ми съобщиха. Животът ми мина като на лента. Но няма време да плача повече, започвам да се боря с болестта. В моя живот предизвикателствата съм посрещам само по един начин - изправен, с вдигната глава и вяра, че ще успея.", добави той. 

Целият отбор на "Болоня" застана зад него, а капитанът на тима Браим Джемаили е уверен, че Бомбардировачът от Борово ще спечели и тази битка.

"Треньорът ще спечели тази битка заради нас, защото ние го чувстваме като част от нашето семейство. Това, което ни даде той през последните 6 месеца, рядко се случва на когото и да било, особено в толкова кратък период от време. Ние знаем какъв човек е той, колко е силен. Ще се постараем да му дадем от нашите сили и го чакаме да се върне. Синиша ни каза да продължим да работим с усмивки на лицата, ние ще се постараем да изпълним молбата му.", каза Джемаили.

"Треньорът ни показа пътя, всички футболисти го следват в последната половин година. Той е лидер, който може да ни помогне да постигнем целите си. Михайлович ни е като баща, затова ще се борим за него, както той за нас", добави той.

Синиша Михайлович е шампион на Югославия с "Войводина" и "Цървена звезда". Със "звездашите" е европейски
клубен шампион и носител на Интерконтиненталната купа за 1991 г. под ръководството на Люпко Петрович.

С "Лацио" печели титлата на Италия, две Купи на Италия и става носител на КНК и Суперкупата на Европа.

С екипа на "Интер" взема още една титла в Италия, две Купи на Италия и една Суперкупа на Италия.

Остава завинаги в историята като един от най-великите изпълнители на преки свободни удари за всички времена.