на живо

"Синя България" поиска Общо събрание. Ще търси отговорност за провалите

Организацията на феновете недоволства от проваленото назначение на Павел Колев

Ладислав Цветков

Организацията на феновете на "Левски" - Тръст "Синя България", която е и миноритарен собственик на клуба, изрази остро недоволството си от действията Спас Русев.

Мажоритарният собственик на "сините" не е могъл да проведе административна и спортно-техническа реформа, твърдят привържениците и посочват за пример провалената договорка със заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Павел Колев, който трябваше да стане изпълнителен директор в "Левски" от началото на 2019 г.

Членовете на тръст "Синя България" заявяват, че ще търсят всякаква предвидена от закона отговорност на бизнесмена, както и свикване на Общо събрание.

Ето и цялото изявление на фен-организацията:

"Тръст "Синя България" информира, че споразумението с г-н Спас Русев относно провеждането на административната и спортно-техническа реформа в клуба не бе изпълнено едностранно от негова страна. Това стана ясно след провала с назначението на г-н Павел Колев на поста изпълнителен директор.

Тръст "Синя България" започва консултации с левскарски формални и неформални организации и групи, както и с дребни акционери за дневен ред и стъпки, които ще предприеме заедно със свикването на извънредно Общо събрание на клуба. Нещо повече, Тръст "Синя България" ще потърси всяка предвидена от закона отговорност в качеството си на миноритарен акционер заради начина на управление на клуба"

През декември 2018 г. от Тръст "Синя България" заявиха в декларация, че Русев не може да "се справи със структуриране на клуба, балансирането на бюджета и овладяването на процесите от ежедневната работа".