на живо

Сираков говори за бъдещето на "Левски" навръх рождения ден на клуба

Той ще присъства на традиционната церемония в местността Могилката до 22-ро училище в София

Lap.bg

Мажоритарният собственик на футболния "Левски" Наско Сираков, ще говори за бъдещето на клуба в понеделник - 24 май. Датата е емблематична за "сините", тъй като тогава отборът навършва 107 години. 

От официално съобщение, публикувано на сайта на клуба, става ясно, че Сираков ще присъства в местността Могилката до 22-ро училище в София, където традиционно ръководство, футболисти и фенове поставят цветя. Събитието тази година е насрочено за 11:00 ч.

Снимка: Lap.bg

"Уважаеми левскари и представители на медиите, мажоритарният собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков ще направи изявление във връзка с бъдещето на клуба в понеделник, 24 май, по време на честването на 107-годишния ни рожден ден.

По традиция празникът ще бъде отбелязан на мястото, където е основан нашият любим клуб - Могилката до 22-ро училище в София.

В 11:00 часа в понеделник, за да поднесат цветя и венци, ще присъстват още футболисти, треньори, юноши и „сини“ ветерани.

На церемонията за пръв път от над 80 години ще чуете, в изпълнение, стария химн на клуба. Нека заедно почетем основателите му.

Очакваме Ви!", пишат от "Левски".

Снимка: БГНЕС

Сираков трябва да внесе ясното по редица въпроси. "Левски" продължава да е в тежко финансово състояние от повече от година насам, след като бившият финансов благодетел - бизнесменът с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков, се оттегли, а заедно с него и основният спонсор - фирма за спортни залози, засегната от промените в Закона за хазарта.

Част от футболистите също си тръгнаха, тъй като ръководството няма възможност да изплаща заплати и възнаграждения не са превеждано от няколко месеца насам. 

Снимка: Lap.bg

Тежката финансова ситуация поставя под въпрос и лиценза на клуба за следващия сезон. 

Част организациите на феновете вече зададоха своите питания на Сираков. Те искат да знаят как стои въпросът с финансирането и какво е бъдещето на "Левски".

При предишното си появяване в публичното пространство - по време на отбелязването на 78 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, мажоритарният собственик на "сините" отказа да отговаря на въпроси.