на живо

Сираков: Не сме за Европа - да дойдат разни кипърци и да ни вкарат 7 гола (ВИДЕО)

Според новия собственик, отборът трябва да играе в евротурнирите, когато стане готов

Сираков: Не сме за Европа - да дойдат разни кипърци и да ни вкарат 7 гола (ВИДЕО)

Новият собственик на "Левски" Наско Сираков смята, че отборът не заслужава да играе в евротурнирите предвид играта, която показва.

"Няма смисъл да играем в Лига Европа и да идват тук разни кипърци, които да ни вкарат 7 гола. Няма смисъл. Ще се върнем в Европа, когато сме готови", категоричен бе Сираков на първата си официална пресконференция като шеф на "сините".

Сираков смята да разговаря с треньора Петър Хубчев относно бъдещето му, като намекна, че се задава чистка сред играчите.

"Какво представлява в момента първият ни отбор. Абсолютен дисбаланс. Разполагаме с четирима вратари и договор с пети. Четирима нападатели и пет защитника. Уникални за нашите стандарти заплати на футболисти, които са извън групата или на пейката. Това няма да продължава. Сигурно и аз ще направя грешки, но те не могат да бъдат в съотношение десет към едно."

"Има опасност "Левски" да не завърши сезона. Малка е, но я има. Ще говоря с всеки един от футболистите. Момчетата до момента проявяват висок морал и дума не се чу за финансови претенции. Нормално е да бъдат притеснени. Надявам се с всеки да намерим споразумение."

"Искам да намаля харчовете наполовина. "Локомотив" Пловдив е с два пъти по-малък бюджет от нашия и ни надиграха. Това означава, че тук нещо е сбъркано. Ще бъде наполовина, а може и повече.", добави той.

Изпълнителният директор Павел Колев запазва поста си, но това не се отнася за спортния директор Ивайло Петков, който по думите на Сираков ще се раздели с "Левски".