на живо

Сираков помогнал на "Левски" с безлихвен заем (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на "сините" Ивайло Ивков направи финансов отчет

Lap.bg

Мажоритарният собственик Наско Сираков помогнал на "Левски" с безлихвен заем в размер на 250 хил. лв. Това разкри изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков във видеообръщание към "сините" фенове, чрез което направи подробен финансов отчет. Средствата, предоставени от Сираков, са постъпили в периода между октомври и декември.

"Бих искал да отбележа ролята на един човек. Наско Сираков не само стоически издържа периода от придобиването на акциите до настоящия момент, не само се превърна в архитект на новия "Левски" с привличането на Станимир Стоилов, но предостави в клубната каса и сумата от 250 хил. лв. Сумата беше предоставена като заем, който ще бъде безлихвен. Тя беше предоставена в отчаян период за нашия клуб в месеците от октомври до декември.", заяви Ивков.

Снимка: Lap.bg

Той разкри, че от кампанията "Левски" е вечен" за по-малко от месец са събрани 893 666 лв., 328 708 лв. от които са от билети. Клубът има и други приходи, най-вече от рекламни спонсорски договори. Разходите за периода 9 февруари-8 март са на стойност 1 182 667 лв.

"И до днес се водиха преговори с кредиторите за задълженията, които трябваше да се обслужват редовно. Към момента сме подготвени да направим решителни стъпки за лицензирането на клуба, нещо, което изглеждаше почти немислимо, когато бяха вписани новите органи за управление на клуба. Поехме управление с 4000 лв. в касата и с четири неплатени месечни възнаграждения. Сега мога да кажа, че от няколко дни няма неплатена заплата, с изключение на тази на треньора Станимир Стоилов.", допълни директорът.

Снимка: Lap.bg

"Месеците декември, януари и февруари преминаха под знака на финализиране на новата селекция и раздяла с футболистите, които не бяха в полезрението на треньора. Оценката е отлична. Резултатите са очевидни. Отборът се преобрази. Бяха осигурени отлични условия за подготовката на клуба. Това не костваше малко – около 150 хил. евро. Дължим още около 20 хил. евро. Цената си струваше. Разполагаме с млад отбор с потенциал, който ще бъде развит под ръководството на Стоилов. Отбор, който и към момента радва нашите фенове."