на живо

Сираков: Славиша Стоянович идва в "Левски" в началото на следващата седмица

Клубът и специалистът са договорили всички подробности по договора

Lap.bg

Словенецът със сръбски паспорт Славиша Стоянович ще бъде представен като нов треньор на футболния "Левски" в началото на следващата седмица, най-вероятно в понеделник (9 ноември).

Това заяви собственикът на мажоритарния пакет акции на "сините" Наско Сираков пред "Дарик" радио.

Снимка: Lap.bg

Двете страни са обсъдили всички подробности по договора на специалиста, който трябва да наследи на поста Георги Тодоров.

"Разговаряхме със Стоянович и уточнихме нещата по договора с него. Има малки технически въпроси и в понеделник ще го представим пред отбора и пред медиите. Преди това в събота ще гледаме двамата заедно мача ни с "Локомотив" Пловдив. От новата седмица Славиша започва работа с отбора", каза Сираков.

Треньорът пристигна у нас вчера (4 ноември), като беше засечен в центъра на София.

Стоянович ще започне своя втори период начело на "сините". През 2018 г. с "Левски" той постигна 12 победи, 2 равенства и 5 загуби. След това работи като национален селекционер на Латвия. На 20 януари 2020 г. от федерацията на страната обявиха раздялата.

Снимка: Lap.bg

От следващата седмица Стоянович ще трябва да се справя с тежка ситуация. В момента "сините" са на 12-о място в класирането след само 3 победи в 11 мача. Освен това финансовите проблеми продължават и клубът се издържа от дарения. Ситуацията в столичния гранд е такава от началото на годината, когато бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на тима - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков.

Снимка: Lap.bg

Предшественикът на Стоянович - Георги Тодоров, подаде оставка след мача на "Левски" с "Черно море", завършил със загуба за "сините". В последния си двубой - срещу "Лудогорец" (загуба с 0:1), тимът от стадион "Георги Аспарухов" беше воден от бившия капитан Живко Миланов. Най-вероятно той ще поеме треньорската функция и по време на срещата с "Локомотив" Пловдив на 7 ноември.