на живо

Сираков: Всичко върви по план. Необходимо е още време

Собственикът на "Левски" заяви, че през следващата седмица ще съобщи подробности по сделката

БГНЕС

Собственикът на мажоритарния пакет акции във футболния "Левски" Наско Сираков заяви, че преговорите с потенциалния нов инвеститор в клуба вървят по план. 

В изявление в официалния сайт на "сините" Сираков заяви, че за финализиране на сделката е нужно време, тъй като изисква одобрение от няколко институции, в това число и международни. Мажоритарният собственик обеща да оповести повече подробности през следващата седмица (7-13 юни).

"Скъпи левскари,

искам да Ви уведомя, че преговорите с потенциален инвеститор в „ПФК Левски“ се движат по план. За тях е необходимо време, тъй като се изисква одобрението на много институции, част от тях – чуждестранни.

Уверявам Ви, че следващата седмица на специална пресконференция ще запозная „синята“ общественост с нещата, които вълнуват всички нас толкова много.

Ваш Наско Сираков", пише в изявлението.

Снимка: Lap.bg

Сираков продължава да не назовава името на новия инвеститор. Твърди се, че това е британецът Джо Диксън. Той е собственик на аматьорски отбор на Острова, като мненията за него за противоречиви. Той е бивш футболист като е бил на проби в ЦСКА преди години, но те са били неуспешни.

Непотвърдена е и информацията, че една по страните в сделката е бившият футболист Благой Георгиев. 

Според запознати Диксън трябва да докаже, че има необходимите пари, за да управлява клуба във вид на банкова гаранция.

На 24 май, навръх 107-ия рожден ден на "Левски", Сираков обяви, че клубът ще има нов собственик, който ще вложи нужните средства, за да извади "сините" от кризата, да подпомогне детско-юношеската школа и да построи нов стадион на мястото на "Георги Аспарухов".

"Сините" са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато финансовата си подкрепа за "Левски" оттегли основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. От тогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

Преди дни стана ясно, че отборът получи лиценз за участие в Първа лига през сезон 2021/2022.