на живо

Сираков за БФС: "Левски" иска промяна на статуквото

"Ще видим кога и кой каква платформа ще изкара", заяви собственикът на "сините"

Сираков за БФС: "Левски" иска промяна на статуквото

Ръководството на "Левски" е за промяна на статуквото в българския футбол. Това заяви настоящият мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков. Той коментира позицията на клуба минути след като разкри, че скоро "Левски" ще има нов собственик.

"Ще видим кога ще има конгрес. Кога и кой каква платформа ще изкара. При всички положения "Левски" е за промяна и за смяна на статуквото", заяви Сираков.

Конгрес за избор на нов президент на Българския футболен съюз трябваше да се състои на 25 юни, но Борислав Михайлов оттегли оставката си, подадена в края на 2019 г. Така събитието се отложи за началото на 2022 г., когато по график, а не извънредно, трябва да се състоят нови избори.

В момента се очаква Търговският регистър да реши дали да впише завръщането на Михайлов. От институцията отказаха да го направят, но от БФС обжалват. 

Снимка: Lap.bg

"Левски" е първият клуб от елита, който излиза с позиция относно случващото се в БФС. Един от най-изявените кандидати за нов президент на централата е Димитър Бербатов. Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед", "Тотнъм", "Монако" и "Байер" Леверкузен вече води кампания, като разговаря с футболни собственици и фенове из България.