на живо

Сисе остава, за да направи Сенегал шампион

Селекционерът поднови договора си за още една година

Reuters

Алиу Сисе поднови договора си със Сенегал за още една година, съобщава "Ройтерс". Определеният от феновете за "най-готин треньор на световното първенство в Русия" има за цел да класира тима за финала на Купата на африканските нации догодина.

"Той постигна първоначалната си цел да класира отбора за световното първенство, след което целият свят призна, че е способен да изведе сенегалския тим до значимо ниво", каза президентът на сенегалската федерация Аугустин Сеньор.

"Не виждаме причина той да не продължи, така че му поставихме задача да класира отбора за финала на Купата на нациите през 2019 г. Самият Сисе си е поставил тази цел, а Сенегал иска трофея", добави Сеньор.

Снимка: Getty Images

Лъвовете от Теранга оставиха отлични впечатления на Мондиал 2018. Съставът на Сисе завърши с еднакви показатели с Япония, но заради повече жълти картони не успя да прескочи груповата фаза. Така Сенегал стана първият отбор в историята на световни финали, който отпадна заради правилото за феърплей.

Сисе пое отбора през март 2015 г. Той е вторият треньор, класирал страната за световни финали. Дебютното участие на Сенегал е на Мондиала през 2002 г., когато тимът достига до 1/4-финалите, побеждавайки по пътя си Франция. По онова време капитан е именно Алиу Сисе.