на живо

"Сити" мина на ходом през "Брюж" (ВИДЕО)

Английският шампион громи на "Ян Брейдел"

"Сити" мина на ходом през "Брюж" (ВИДЕО)

"Манчестър Сити" разгроми "Брюж" с 5:1 като гост в среща от група 1 на Шампионската лига. Така "гражданите" се върнаха на победния път в най-престижния клубен турнир, след като в предишния кръг отстъпиха на "Пари Сен Жермен".

Англичаните вкараха 5 гола в мач от Шампионската лига под ръководството на Пеп Гуардиола за 19-и път. "Сити" надви белгийски тим за шести път в последните седем такива срещи. Предишният случай е от октомври 2003 г., когато "гражданите" се наложиха с 1:0 над "Локерен" за Купата на УЕФА с попадение на Никола Анелка.

Снимка: Getty Images

На ст. "Ян Брейдел" "Сити" доминираше и поведе след половин час игра чрез Жоао Кансело. За португалския национал голът е втори в Шампионската лига през настоящата кампания, колкото имаше в предишните си 30 мача.

Малко преди почивката "Сити" удвои своя аванс - Рияд Марез бе повален в наказателното поле и не сбърка от бялата точка.

Снимка: Getty Images

През втората част Кайл Уолкър покачи на 3:0, а в 67' влезлият като резерва 19-годишен Коул Палмър се разписа 120 секунди след появата си на терена - 4:0. Той стана третият тийнейджър с попадение за "Сити" в Шампионската лига след Келечи Ихеаначо и Фил Фоудън.

Снимка: Getty Images

"Гражданите" се отпуснаха и позволиха на "Брюж" да отбележи почетен гол в 81' чрез Ханс Ванакен. Три минути по-късно Марез бе изведен от Фернандиньо и разстреля Симон Миньоле, оформяйки крайното 5:1 за "Сити".

С успеха английският шампион събра 6 точки, докато "Брюж" има 4 в група 1. В следващия кръг двата тима се сблъскват отново, но на "Етихад Стейдиъм" в Манчестър.

Снимка: Getty Images