на живо

"Сити" мина през "Юнайтед" за четвърти пореден финал в Купата на лигата

"Гражданите" ще спорят с "Тотнъм" за трофея

Getty Images

"Манчестър Сити" е на финал за Купата на лигата в четвърта поредна година! Това стана факт, след като "гражданите" победиха с 2:0 градския си съперник "Манчестър Юнайтед" като гост в полуфинална среща.

"Сити" вдигна трофея в предишните три сезона, като интересното е, че и двете поражения в последните 24 мача на "небесносините" в турнира са именно от "Юнайтед" - през 2016 и 2020 г.

Снимка: Getty Images

На "Олд Трафорд" "Сити" поведе в 50', когато Джон Стоунс засече центриране на Фил Фоудън от пряк свободен удар.

Така защитникът вкара първия си гол за клуба в последните 1162 дни. Предишният дойде през ноември 2017 г. - срещу "Наполи" в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

Отборът на Пеп Гуардиола сложи точка на спора 7 минути преди края. Кевин Де Бройне изпълни ъглов удар, "червените дяволи" не успяха да изчистят добре и Фернандиньо вкара красив гол от дистанция.

Бразилецът стана най-възрастният автор на попадение в турнира от септември 2014 г. насам, когато Франк Лампард се разписа за "Челси" срещу "Шефийлд Уензди" на 36 години и 96 дни. Фернандиньо е на 35 и 247 дни.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка "Юнайтед" отпада в полуфиналите за трети път в последните си четири участия. "Сити" пък е едва вторият тим, стигнал до спора за трофея в четири поредни сезона. Другият е "Ливърпул" между 1981 и 1984 г.

На финала през настоящата кампания "Манчестър Сити" излиза срещу "Тотнъм" на Жозе Моуриньо, който вчера елиминира с 2:0 втородивизионния "Брентфорд".