на живо

"Сити" обърна "Уест Хем" и възстанови аванса си пред "Юнайтед"

Отаменди и Давид Силва донесоха победата за тима на Пеп Гуардиола

"Манчестър Сити" се наложи с 2:1 над закъсалия "Уест Хем" на "Етихад Стейдиъм" в последна среща от 15-ия кръг на английското футболно първенство.

С успеха възпитаниците на Пеп Гуардиола събраха 43 точки и останаха с осем точки преднина на върха пред "Манчестър Юнайтед" преди градското дерби на "Олд Трафорд" следващата неделя.

"Сити" стана и третият отбор в историята на Висшата лига, който постига 13 поредни победи, след "Арсенал" и "Челси", който направи това по пътя си към титлата през миналия сезон. 

"Уест Хем" пък паднаха на предпоследното място с 10 точки след осми пореден мач без победа.

Във втория си мач под ръководството на Дейвид Мойс лондончани изиграха добро първо полувреме и със солидни действия в отбрана не дадоха много шансове на лидера.

Домакините все пак можеха да поведат в 25-ата минута, но Адриан направи отлично спасяване след удар на Давид Силва.

Десетина минути по-късно последва и шанс за гостите, но Мануел Лансини не успя да преодолее Едерсон.

В края на полувремето Аарън Кресуел центрира от дясно и Анджело Огбона с глава прати топката във вратата на "Сити".

След почивката домакините обсадиха вратата на съперника и в 57-ата минута успяха да изравнят. Малко преди гола Кевин Де Бройне удари греда от фаул, а в продължението на атаката влезлият като резерва Габриел Жезус проби от дясно и пусна остър пас в малкото наказателно поле, откъдето Николас Отаменди засече в мрежата.

Натискът на манчестърци даде резултат в 84-ата минута, когато Де Бройне копна топката зад гърба на защитата на гостите и Силва от 7-8 метра от въздуха отклони покрай Адриан за 2:1.

"Уест Хем" използваше малкото си възможности при контраатаки и в самия край Марко Арнаутович проби от дясно и пусна по тревата към Диафра Сако, който шутира силно от 15 метра, но край целта.

Тагове:

@