на живо

Сити победи Юнайтед в градското дерби на Манчестър

Агуеро вкара попадението на Сити

Getty Images/Guliver Photos

Шампионът Манчестър Сити спечели с 1:0 срещу местния съперник Манчестър Юнайтед в дербито на десетия кръг на английската Висша лига. Гол на Серхио Агуеро в средата на второто полувреме донесе успеха в полза на "небесносините".

Сити беше по-активният отбор на терена, но преди почивката пропуски направиха Агуеро и Хесус Навас. В 37-ата минута "червените дяволи" останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на защитника Крис Смолинг. Английският национал фаулира Джеймс Милнър в близост до наказателното поле и беше отстранен от игра.

В самото начало на втората част бранителят на гостите Маркос Рохо се контузи и принудително беше заменен от младежа Пади Макнеър.

В 63-ата минута след добра комбинация между Гаел Клиши и Яя Туре, топката достигна до Агуеро и той с десетия с гол за сезона донесе ценния успех в полза на Сити. Това е четвърта поредна победа за "небесносините" в градското дерби.

След това гредата помогна един път на вратаря Давид де Хеа да не допусне второ попадение в двубоя, а Анхел ди Мария пропусна най-чистото положение пред вратата на домакините.

След тази победа Манчестър Сити се намира на трето място в класирането с актив от 20 точки. Юнайтед заема деветата позиция с 13 точки.