на живо

"Сити" показа две лица, но този път победи "Уулвс"

"Гражданите" спечелиха с 3:1

Reuters

"Манчестър Сити" спечели с 3:1 гостуването си на "Уулвърхемптън" в мач от втория кръг във Висшата лига. За играчите на Хосеп Гуардиола, които получиха по-дълга почивка заради участието си във финалната фаза на Шампионската лига, това бе първи двубой от новата кампания.

"Гражданите" показаха две лица срещу тима на Нуно Ешпирито Санто, който през миналия сезон записа две победи в мачовете помежду им.

През първата част Кевин де Бройне и компания владееха продължително топката и не позволяваха на съперника да се доближи до тяхната врата. Всъщност голът за "вълците", дело на Раул Хименес в 78-ата минута, бе единственият точен удар на домакините в този мач.

В 20-ата минута Ромен Саис фаулира с неразчетен шпагат Де Бройне в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Белгиецът се нагърби с изпълнението и откри резултата.

В 32-ата минута Фил Фоудън покачи на 2:0, давайки сериозна заявка за ролята си в тима през този сезон след напускането на Давид Силва. 

През втората част "Уулвс" заигра доста по-освободено и напомни за добрите си мачове от миналата кампания, когато най-често тормозеше съперниците си след почивката. Въпреки нахлуванията на Адама Траоре по десния фланг и многобройните центрирания към наказателното поле, играчите на Гуардиола се бранеха отлично. Те допуснаха грешка единствено при гола с глава на Хименес, който се изви над всички в наказателното поле и прониза Едерсон за 1:2.

В добавеното време Габриел Жезус ознаменува добрата си игра с гол за 3:1.

С този успех "Сити" се превърна в първия тим във Висшата лига, който започва с победа в последните си 10 сезона.