на живо

"Сити" пропусна да разгроми "Юнайтед"

"Червените дяволи" с четвърта загуба в последните шест мача

Getty Images

"Манчестър Сити" победи с 2:0 "Манчестър Юнайтед" като гост в градското дерби от 11-ия кръг на английската Висша лига. Шампионите доминираха на "Олд Трафорд" и пропуснаха да нанесат по-тежко поражение на големия си съперник.

"Гражданите" поведоха още в 7', когато Ерик Баи си отбеляза автогол след центриране на Жоао Кансело. В края на първата част "Сити" стигна и до второ попадение, дело на Бернардо Силва.

Снимка: Getty Images

Домакините разочароваха феновете си, завършвайки срещата с едва пет удара, от които един точен на Кристиано Роналдо. "Червените дяволи" владееха топката само в 31% от времето и осъществиха два пъти по-малко точни подавания. За отбора на Оле Гунар Солскяер загубата е четвърта в последните шест мача.

Снимка: Getty Images

Води "Челси" с актив от 25 точки, пред "Сити" с 23 и "Ливърпул" с 22. "Юнайтед" е пети със 17 точки.

Днес "Сити" пое инициативата от началните минути и в 7' Баи си отбеляза автогол, след като не успя да се справи с остро центриране на Кансело.

"Юнайтед" опита да изнесе играта, но гостите отвърнаха с нов мощен натиск и между 29' и 40' единствено блестящите намеси на вратаря Давид Де Хеа попречиха на "Сити" да реши спора. Испанският страж предотврати автогол на Виктор Линдельоф, спря и последователно Габриел Жезус и Кевин Де Бройне.

Снимка: Getty Images

В края на полувремето "Сити" все пак отбеляза второ попадение - Бернардо Силва засече центриране на Кансело на далечната греда. Вина за гола има и Де Хеа, който не се намеси добре.

През втората част "Юнайтед" погледна по-смело към противниковата врата, но чистите положения бяха за "Сити". Илкай Гюндоган бе близо до попадение на два пъти, Джон Стоунс също пропиля отлична възможност, а Фил Фоудън удари греда.

В 12-ия кръг, след паузата заради мачовете на националните отбори, "Сити" приема "Евертън", а "Юнайтед" гостува на "Уотфорд".

Снимка: Getty Images