на живо

"Сити" си изкара яда на "Тотнъм"

"Гражданите" докосват титлата след победа с 3:1

Getty Images

"Манчестър Сити" сложи край на неприятна серия от три поредни поражения - загубите от "Ливърпул" в Шампионската лига и от градския съперник "Юнайтед" в първенството, и спечели с 3:1 срещу "Тотнъм", с което направи поредна и най-вероятно предпоследна крачка към титлата в Англия. Габриел Жезуш, Илкай Гюндоган и Рахийм Стърлинг бяха точни за "Сити" срещу "шпорите" за 87-та точка за отбора, който ще бъде шампион при загуба на втория в класирането "Манчестър Юнайтед" срещу "Уест Бромич" в неделя.

"Момчетата се справиха много добре. Случилото се през последната седмица не беше приятно и най-вече честно, но сега е важно само това, че всичко зависи от самите нас. Трябва да спечелим у дома, за да станем шампиони. Радвам се, че ще го направим пред нашите фенове", заяви след срещата мениджърът на Хосеп Гуардиола.

Феновете на "Сити" празнуваха дълго и шумно след последния съдийски сигнал на "Уембли", след като техният отбор изнесе почти перфектен мач. "Небесносините" доминираха през първото полувреме и откриха в 22-та минута, когато Венсан Компани прати дълъг пас към Жезуш, който показа отличен голов нюх и вкара за 1:0. Три минути по-късно вратарят Юго Лорис фаулира Рахийм Стърлинг и Гюндоган се разписа от дузпа, а "Тотнъм", който беше без загуба в 14 поредни мача, отговори чрез Кристиан Ериксен малко преди почивката. Стърлинг обаче оформи крайния резултат в 77-та минута.

"През първите 25 минути ни нямаше на терена. Поздравявам "Манчестър Сити", защото те са много близо до титлата", каза мениджърът на домакините Маурисио Почетино.

"Тотнъм" остана четвърти в класирането с три точки изоставане от "Ливърпул", но и с мач по-малко.