на живо

"Сити" удари "Челси" за 12-и пореден успех, Де Бройне герой

"Гражданите" спечелиха дербито с 1:0

Getty Images

Ключова победа за "Манчестър Сити" в английската Висша лига! Шампионите спечелиха с 1:0 срещу "Челси" у дома в дербито от 22-ия кръг и навлязоха в серия от 12 поредени успеха. В герой за тима на Пеп Гуардиола се превърна бившият играч на гостите Кевин Де Бройне, който отбеляза единствения гол в 70'.

Победният ход на "Сити" започна в началото на ноември миналата година, когато "гражданите" надвиха с 2:0 местния враг "Манчестър Юнайтед".

Снимка: Getty Images

Впечатляващо е и представянето на отбора в защита, като те записаха 13-а чиста мрежа от началото на кампанията. До момента "Манчестър Сити" има най-стабилната отбрана във Висшата лига - с едва 13 допуснати попадения, но и най-силното нападение - с 54 отбелязани гола.

Днес, на "Етихад Стейдиъм", "Сити" доминираше и създаде три отлични положения преди почивката. Кепа Арисабалага обаче спря Джон Стоунс, след това и Де Бройне, преди Джак Грийлиш да пропусне сам срещу вратаря на "сините".

Снимка: Getty Images

"Челси" завърши първата част без точен удар, което се случва за първи път откакто Томас Тухел е мениджър на европейския клубен шампион.

През второто полувреме Ромелу Лукаку не успя да преодолее Едерсон. "Сити" все пак владееше инициативата и нанесе своя удар в 70', когато Де Бройне прати топката в мрежата от около 20 м.

Снимка: Getty Images

С трите точки "Сити" вече е с 56 и има аванс от 13 пред "Челси" на върха. Трети е "Ливърпул" с 42 - точка зад лондончани и с два мача по-малко.

В 23-ия кръг "Манчестър Сити" гостува на "Саутхемптън", докато за "сините" предстои дерби с "Тотнъм" на екс-мениджъра им Антонио Конте.

Снимка: Getty Images