на живо

"Сити" укроти "териерите" и отново е на 4 точки от "Ливърпул"

Тимът на Гуардиола с класическа победа над "Хъдърсфийлд"

Getty Images

"Манчестър Сити" спечели с 3:0 гостуването си на последния "Хъдърсфийлд" в среща от 23-ия кръг на английската Висша лига.

Успехът върна тима на Хосеп Гуардиола на 4 точки от лидера "Ливърпул". "Гражданите" са с актив от 56 точки, а мърсисайдци имат 60.

На "Джон Смит'с" "Сити" започна ударно и още в третата минута Серхио Агуеро нахлу в наказателното поле на домакините, след което отправи удар, но встрани от целта.

В 13-ата минута Рахийм Стърлинг бе повален в пеналта от Терънс Конголо, главният съдия Андре Маринър обаче остана безмълвен. Повторенията показаха, че е трябвало да отсъди дузпа. Пет минути по-късно шампионите все пак откриха резултата, като автор на попадението стана левият бек Данило. След шут на бразилеца, топката се отклони от Кристофър Шиндлер, излъга вратаря Йонас Льосъл и се оплете в мрежата зад него.

Снимка: Getty Images

Тимът на Хосеп Гуардиола продължи да доминира и удвои преднината си в 54-ата минута чрез Рахийм Стърлинг. Попадението не трябваше да бъде зачетено, тъй като Лерой Сане бе в положение на засада в началото на атаката. Впоследствие зад защитата бе и голмайсторът Стърлинг.

В 56-ата минута Сане оформи класическата победа на своя тим. До края Стив Муние пропусна възможност да вкара почетен гол за "Хъдърсфийлд", който остава на дъното на Висшата лига с актив от едва 11 точки.

На "териерите" предстои домакинство на "Евертън", докато шампионът "Сити" гостува на "Нюкасъл".

Тагове:

@