на живо

"Сякаш спяхме заедно". Любимият партньор в атака на Бербатов

Изборът на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" със сигурност ще ви изненада

Getty Images

Голмайстор номер 1 в историята на българския национален отбор по футбол - Димитър Бербатов, посочи бразилеца Франса за най-добрия партньор в атака, който е имал през цялата си кариера. Двамата бяха заедно в "Байер" Леверкузен.

През годините Берба игра с Уейн Рууни и Карлос Тевес в "Манчестър Юнайтед", а в "Тотнъм" негов партньор бе Роби Кийн.

"Подобно на Рууни и Кийн, ние се допълвахме един друг. Между нас имаше взаимно уважение. Помагахме си да ставаме по-добри и това правеше отборът ни по-силен. С Франса вкарахме много голове. Помня как разбихме "Байерн" Мюнхен с 4:1 - тогава всеки от нас вкара по два гола. Той не знаеше нито английски, нито немски, затова извън пределите на терена ние не разговаряхме. В буквален смисъл. Когато започваше мача, това беше, все едно сме спали заедно. Харесваше ми да играя с това момче. Това бе невероятно", заяви Бербатов, цитиран от изданието Goal.com.

Българинът си припомни и първия си финал в Шампионската лига с "Байер" през 2002 г. В Глазгоу германският тим отстъпи с 1:2 на "Реал" Мадрид.

"Не очаквах, че ще стигнем до финала. Бях едно младо момче, което седеше на пейката. Единственото нещо, което ме плашеше, не бе финалната среща, а това да видя на живо Раул, Зидан, Фиго и Роберто Карлос. Седях като фенче. За първи път ми се случваше такова нещо. Влязох в игра в 39-ата минута. Показваш уважение към тези футболисти, страхуваш се да ги докоснеш… Бях очи в очи със Зидан. Не можех да повярвам. Голът му беше най-красивият. Първото попадение на Раул в мача пък беше най-грозното", разказа Бербатов.

bTV призовава: останете си вкъщи!