на живо

Скъсаните обувки на синия войн (ВИДЕО)

Бос и ГОЛ - странната участ на Давид Яблонски

13 август 2017 г. Стадион "Георги Аспахуров". До дебюта на Делио Роси начело на "Левски" остава само час. Всички футболисти на "сините" са мотивирани да покажат най-доброто от себе си в двубоя срещу "Дунав".

В съблекалнята е тихо. Всички се готвят за първия съдийски сигнал.

С изключение на Давид Яблонски. Чешкият защитник има съвсем други грижи. Дясната му бутонка е разцепена отпред. Няма време за подмяна. Гигантът с най-големия крак в отбора все пак е имал предчувствие и е подготвен - вади от сака си моментно лепило и закърпва положението.

Именно със залепената обувка Яблонски бележи първото попадение в двубоя и се превръща в герой. След това споделя любопитната случка във "Фейсбук". Историята се превръща в легенда. Легендата - в мит.

„Бих искал да споделя с вас това, което ми се случи вчера. Като футболист в работата си и като всеки, който играе футбол, имам нужда от подходящи обувки. Но номерацията ми наистина е голяма и имам проблем с намирането както в Чехия, така и в България. Преди всеки мач се моля да ми издържат бутонките и преди мача виждам, че върхът на едната обувка просто е за отписване. След няколко часа е мачът, никой няма същия размер като моя, нямам и време да намеря нови, какво да правя?!

Единственото, което ми хрумна, е да залепя върха на обувката със секундно лепило, което си нося в случай на нужда. Момчетата в съблекалнята ми се смяха и казаха, че това просто няма да издържи. През целия мач се молех да не са познали, а накрая... Залепената обувка ми донесе щастие", гласи постът на Давид.

Под тази публикация Яблонски получава десетки съвети от фенове на "сините" откъде може да си закупи футболни обувки със своя номер 46. Съотборниците пък не му спестяват шегите в съблекалните.

Очаквайте цялата история утре в bTV Новините!