на живо

Скендер: Знам кой е Люпко Петрович, но искам да го надхитря

Треньорът на "Осиек" показа знания за отбора на ЦСКА

Скендер: Знам кой е Люпко Петрович, но искам да го надхитря

3 години след като Люпко Петрович става за първи път треньор на "Осиек" се ражда сегашният наставник на тима - Дино Скендер. Утре (25 юли) той ще се изправи именно срещу именития специалист в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

ЦСКА посреща хърватския тим на стадион "Българска армия", а мачът може да гледате пряко по bTV Action, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 20:00 ч.

"Много добре знаем кой е Люпко Петрович. Познаваме богатата му кариера като играч и треньор. Той е една от легендите на нашия клуб. Знаем, че постигна и много като треньор след това. За мен ще е чест, че утре ще се изправя срещу него като треньор. Но освен чест, ще е и голямо задължение да го надхитрим и да постигнем позитивен резултат. Има голяма разлика в годините, но това за футболът не е важно. Всеки има право утре да се надява, че неговият отбор ще победи. Не играем нито аз, нито Люпко, а нашите футболисти", каза пред българските медии Дино Скендер.

Снимка: Lap.bg

Той не спести добри думи за ЦСКА и показа, че е разузнал добре противника.

"Знаем, че ЦСКА е много качествен отбор. Може и да не започнаха най-добре в първенството, но притежават добри индивидуални футболисти, добри играчи, много качествени чужденци. От това, което видях, въпреки проблемите, те са добри и като отбор, качествени в защита и нападение. Определено няма да ни е лесно утре. Знаем, че в нападение имат добри играчи - Соу, Фабриньо... Кери е неудобен играч, Евандро... Цялата им линия в нападение е съставена от качествени футболисти. Тиаго и Пинто в средата също. Назад са стабилни, Чорбаджийски... Имат добър вратар Черниаускас. Все едно дали ще играе Атанасов или Бикел. От ляво също е така. Това е един сработен, добър отбор.", заяви той.

"Надявам се, че утре ще се получи здрав мач и ще имаме стабилна, агресивна отбрана. Единственото ни предимство за утре е да бъдем единни. Ако играем добре в защита, шансовете ни ще се повишат и от там очаквам да имаме положения и в нападение", добави още Скендер.

Гледайте ЦСКА - "Осиек", пряко по bTV Action, на VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg от 20:00 ч. на 25 юли.