на живо

Скромният "Ейбар" скри топката на "Реал"

Тежка загуба за Кралския клуб

Reuters

"Ейбар" победи с 3:0 като домакин "Реал" и нанесе пето поражение на мадридския колос от началото на сезона в Ла Лига. Успехът е исторически за "Ейбар" в елита на Испания, тъй като той досега не бе побеждавал именития си съперник. Нещо повече, преди тази среща в сблъсъците помежду им "Ейбар" бе отбелязал общо 3 гола.

Срещата започна на високи обороти и още в 3-ата минута домакините можеха да поведат, но Кике Гарсия нацели страничната греда. Кралският клуб отговори в 6-ата минута с гол на Гарет Бейл, който обаче бе отменен след консултация с VAR за засада.

"Ейбар" откри резултата в 16-ата минута чрез Гонсало Ескаланте. Домакините продължиха да създават повече и по-добри голови положения и шокираха още два пъти мадридския колос. Първо Марк Кукурея в 52-ата минута намери прекрасно Серхио Енрих, който се освободи и отбеляза за 2:0, а само 5 минути по-късно в прегръдките на своите съотборници бе Кике Гарсия, който направи резултата класически - 3:0.

С тази победа "Ейбар" вече има 18 точки на 7-ата позиция в Примера, а "Реал" е 6-и с 20. Това бе първи мач за Сантяго Солари, откакто стана постоянен наставник на "белите" и първо поражение начело на 13-кратния европейски клубен шампион.