на живо

Скудетото отново е за "Ювентус"

"Бианконерите" на върха в Италия за девета поредна година

Getty Images

"Ювентус" е шампион на Италия в девети пореден сезон! "Бианконерите" си осигуриха 36-тото Скудето в клубната история, след като спечелиха с 2:0 като домакини на "Сампдория" в последен мач от 36-ия кръг на Серия "А".

Головете за "Старата госпожа" отбелязаха Кристиано Роналдо в добавеното време на първата част и резервата Федерико Бернардески в 67'. Минута преди края за "бианконерите" бе отсъдена дузпа, но топката се отби в напречната греда след удара на Роналдо.

"Сампдория" игра с 10 души от 77', когато Мортен Торсби бе изгонен заради втори жълт картон.

С трите точки "Ювентус" е недостижим на върха с актив от 83 - 7 повече от "Интер" и 8 пред "Аталанта" и "Лацио", при оставащи два кръга.

Звездата на новия стар шампион - Кристиано Роналдо, обаче продължава гонитбата с Чиро Имобиле от "Лацио" в битката за голмайсторския приз. Португалецът има 31 попадения от началото на сезона, но с хеттрика си срещу "Верона" по-рано днес Имобиле води с 34. Нападателят на "Лацио" изравни Роберт Левандовски от германския първенец "Байерн" и се нуждае само от един гол, за да се приближи до "Златната обувка".

В оставащите два кръга до края на сезона Роналдо и Имобиле ще преследват нея, както и рекорда на Гонсало Игуаин, който реализира 36 попадения с екипа на "Наполи" през сезон 2015/2016.

Тагове: