на живо

Скулпторът на известния бюст на Роналдо направи втори опит (СНИМКА)

Емануел Сантос разкрива, че е преживял истински кошмар след откриването на произведението му

Twitter

Статуя на Кристиано Роналдо! За какво се сещате? За онзи бюст на летището в Мадейра, нали?

Точно преди година скулпторът Емануел Сантос влезе в новините с произведението си от бронз, което предизвика доста шеги в интернет. Честно казано, Роналдо не приличаше на себе си!

Сега, по заръка на "Блийчър рипорт", Сантос прави втори опит. Този път скулптурата на Роналдо очевидно се доближава повече до оригинала.

Снимка: Twitter

Пред американското издание скулпторът обяснява и на какво се дължи първият му не до там успешен опит. Всъщност, преди да направи бюста на футболиста, роден в Мадейра, той... работи на летището и събира количките за багаж. 

"Работех на летището и чух, че ще му сменят името на "Кристиано Роналдо". Тогава започнах да правя скулптурата. Така започна всичко", разказва той. 

Неизменно до него е съпругата му Арманда, която го подкрепя безрезервно. Тя също търпи критиките и подмятанията, след като бронзовата статуя видя бял свят.

"Разни хора звъняха вкъщи и ми казваха: "Видя ли това?", "Видя ли онова?". Трудно ми е да говоря за този период. Радвам се, че приключи", разказва със сълзи на очите Сантос.

"Просто.. се случи изведнъж. Нямах идея, че ще повлияе така на семейството ми. Това е скулптура, не трябва да е 100% той. Изкуството е форма на изразяване", добавя Сантос.

Снимка: Twitter

Всъщност вторият му опит може и да е по-успешен, но първата му творба няма да бъде махната от летището в Мадейра. Социалните медии превърнаха онзи бронзов Роналдо в истински феномен и той продължава да привлича туристите на острова. 

Сантос пък намира и нещо позитивно между критиките. Изработването на бюста сбъдна една от мечтите на сина му - да получи топка с автограф от португалската звезда.