на живо

Слаб Левски се провали при домакинството на Пирин

Въпреки очакванията за разгром, "сините" дори не победиха

БГНЕС

Левски и Пирин завършиха 0:0 в последния мач от 7-мия кръг на "А" Група. Преди двубоя очакванията бяха, че домакините ще разгромят съперника си, но в в крайна сметка именно "сините" трябва да са доволни от равенството, тъй като в 84' новаците пропуснаха дузпа, спасена от вратаря Боян Йоргачевич.

През първото полувреме домакините бяха по-активният отбор, но срещаха добре организираната защита на гостите от Благоевград, които на моменти се защитаваха с десет души в собствената половина. Опасни положения пред двамата вратари липсваха.

В 56' зрителите на ст. "Г. Аспарухов" видяха и първото чисто положение за домакините - Мигел Бедоя подаде към Роман Прохазка, който влезе на скорост в наказателното поле, но слабият му удар бе спасен от Красимир Костов.

В 84' Пирин получи страхотен шанс да спечели мача. Маркиньос с отличен пас изведе влезлия като резерва Мартин Тошев сам срещу вратаря на домакините Боян Йоргачевич, който плонжира в краката на Тошев и го събори на земята. Без колебание главният съдия Волен Чинков отсъди дузпа. Зад топката застана Маркиньос. Той стреля силно в долния ляв ъгъл, но Боян Йоргачевич плонжира и спаси.

Снимка: БГНЕС

В добавеното време Тони Тасев проби по левия фланг, излезе сам срещу Боян Йоргачевич, но стреля над напречната греда и така мачът Левски - Пирин завърши без голове.

"Сините" не постигнаха победа във втори пореден мач и остават на пето място в класирането с 9 точки, колкото има и Ботев (Пловдив). Пирин пък удвои актива си от първите шест кръга и вече има 2 точки, изоставайки на шест от "спасителното" осмо място.