на живо

Славен Билич: Свастиката срещу Италия не е направена от расисти

Мениджърът на Уест Хем с интересно изказване

Бившият национален селекционер на Хърватия и настоящ мениджър на Уест Хем - Славен Билич, изрази мнение, че свастиката, заради която бе наказан националният отбор, не е направена от расисти.

"Не смятам, че отговорните за този инцидент са расисти. Това са хора, които искат внимание, нищо повече. В наши е лесно човек да попадне в Youtube и да стане герой за дадена група", каза Билич.

"Ние хърватите не сме расисти, както някой беше казал. Да, може би има някои фенове с по-крайни виждания, но определено повечето хора са всичко друго, но не и расисти. За мен в случая Хърватската футболна асоциация няма никаква вина. Тя полага много грижи, за да се справи с този проблем", добави мениджърът на Уест Хем.

Националният отбор на Хърватия, който е съперник на нашия представителен тим в квалификациите за Евро 2016, бе наказан с домакинство пред празни трибуни за две срещи и бе лишен от една точка от актива си, след като на терена на стадиона в Сплит преди евроквалификацията с Италия се появи огромна свастика. Наложеното от УЕФА наказание обаче не е първото, което понася хърватския футбол в последните години заради поведението на феновете си.