на живо

Чунчуков измъкна "Славия" срещу "Локо" Пд

Мачът в "Овча купел" завърши 2:2

Lap.bg

"Славия" и "Локомотив" Пловдив завършиха наравно 2:2 в мач от 31-ия кръг на Първа лига. Така "смърфовете" остават на първо място в група "Б" на втората осмица с 38 точки, докато "белите" са с 2 точки по-малко на втората позиция.

Още в 5-ата минута футболистите на Златомир Загорчич поведоха в резултата чрез Цветелин Чунчуков. Димитър Велковски подаде към Дарко Тасевски, който пропусна към Чунчуков и бившият нападател на "Ботев" Пловдив прониза вратата, пазена от Мартин Луков.

В 23-ата минута Георги Йомов центрира, Луков опита да отбие, но топката срещна тялото на Стивън Езе и за малко да попадне в мрежата на гостите за втори път. Шест минути след това удар от фаул на Димитър Велковски срещна напречната греда на вратата на "Локомотив". В 35-ата минута пловдивчани изненадващо изравниха резултата след грешка в защитата на "Славия", от която се възползва Димитър Илиев. Капитанът на гостите остана сам срещу Георги Петков и с техничен удар направи резултата 1:1.

В 52-ата минута дебютиралият за "белите" Ертан Томбак центрира в наказателното поле, но Чунчуков остана под топката и попречи на Радослав Кирилов, който можеше да нанесе по-добър удар и беше на по-добра позиция. Само две минути по-късно "Локомотив" поведе в резултата след бърза контраатака и далечен удар на Елитон, който направи безпомощен Георги Петков.

Четвърт час преди края на двубоя удар на Ален Ожболт срещна страничната греда на вратата на домакините. В 83-ата минута отново шут на Ожболт след грешка в защитата на "Славия" срещна гредата зад Петков.

В добавеното време на срещата Чунчуков се възползва от грешка в защитата на гостите и с удар отблизо изравни за крайното 2:2 с втория си гол в двубоя след асистенция на Георги Йомов.