на живо

"Славия" с важен успех срещу "Нефтохимик"

Реваншът е на 29 май в София

Lap.bg

"Славия" победи "Нефтохимик" с 1:0 на стадион "Лазур" в Бургас в първия мач от баражите за оставане в елита.

Гостите поведоха в резултата в 9-ата минута чрез Георги Йомов. Нападателят се възползва от центриране на Сердер Сердеров и с красив удар от въздуха направи безпомощен Янко Георгиев.

"Нефтохимик" пропусна да се върне в мача в 17-ата минута. Галин Иванов подаде към Николай Дюлгеров, който с мощен удар затрудни максимално Георги Петков. Отбитата топка попадна в Костадин Хазуров, но той бе в положение на засада. Малко след това нападателя отново можеше да се разпише, но защитник го изпревари в последния момент.

До края на полувремето "Славия" можеше да стигне до втори гол, но Ивайло Димитров, Андреа Христов и Стефан велев пропуснаха.

Второто полувреме бе изключително слабо и двата отбора трудно достигаха до голови положения. Резервата Георги Хашев в 64-ата минута опита плах опит да изравни резултата.

В 78-ата минута Янко Георгиев направи двойно спасяване. Първо отрази удар на Сердер Сердеров, а след това Ивайло Димитров от непосредствена близост стреля в тялото му.

Пет минути преди края Ивайло Димитров отправи хубав удар, който бе отбит от Янко Георгиев. Сердер Сердеров при добавката с фалцов удар прати топката в страни от вратата.

Реваншът е на 29 май в София, а загубилият ще играе бараж за оставане с третия от Втора лига.