на живо

"Славия" обърна "Левски", контузия за Радослав Цонев

"Белите" спечелиха с 2:1 на "Герена"

Lap.bg

"Славия" започна с победа новия сезон, след като направи обрат и се наложи с 2:1 над "Левски" на стадион "Георги Аспарухов". 

Това е четвърта победа за "белите" в последните пет мача между двата отбора във всички турнири.

"Сините" поведоха в 16-ата минута. Борислав Цонев стреля, топката рикошира в Томбак и с късмет попадна в Марин Петков, който моментално насочи топката към вратата. Попадението му бе четвърто за "Левски".

Снимка: Lap.bg

При първото нарушение на играч на домакините, извършено от Борислав Цонев, "Славия" изравни. В 22-ата минута при центриране Емил Виячки бе изпуснат от Александров и Хубчев, като от два метра прати топката в мрежата за 1:1. ВАР разгледа ситуацията, но попадението беше зачетено.

Лошата новина за Живко Миланов и "Левски" дойде в 41-ата минута, когато капитанът Радослав Цонев се строполи на земята без да има контакт с друг играч. След лекарска намеса стана ясно, че той няма да продължи и бе заменен принудително. 

Снимка: Lap.bg

В 68-ата минута влезлият като резерва Калоян Кръстев беше изведен с пас от центъра на терена, напредна и вкара топката покрай вратаря Пламен Андреев за 2:1 в полза на "Славия".