на живо

"Славия" победи "Ботев" в мач с пет гола

"Белите" се доближиха на точка зад "канарчетата"

Lap.bg

"Славия" победи с 3:2 като домакин "Ботев" Пловдив в среща от 16-ия кръг на Първа лига. По този начин "белите" прекъснаха поредицата от четири последователни срещи без успех и вече имат 17 точки. "Канарчетата" пък са с четири поредни загуби и заемат осма позиция в класирането с 18 точки.

В първите минути на двубоя имаше няколко интересни ситуации пред двете врати. В 13-ата минута Георги Георгиев с една ръка отби удар на Николай Димитров извън наказателното поле. Четири минути по-късно левият защитник Омар Абуд беше изведен сам в наказателното поле на пловдивчани, но шутира неточно над вратата.

В 20-ата минута Марио Кирев спаси опасен удар на Омар Косоко. Само минута след това Тодор Неделев изведе Жоао Пауло в наказателното поле, бразилецът финтира вратаря Кирев, който фаулира Пауло. Иван Стоянов реализира хладнокръвно от бялата точка.

В 33-ата минута домакините изравниха чрез Сердер Сердеров. Руснакът получи топката в наказателното поле от Иван Минчев и лесно се разписа за 1:1.

Пет минути преди почивката Георги Йомов стреля силно от наказателното поле, но топката се отби в страничната греда на "жълто-черните".

В 62-ата минута опасен шут на Хичо премина покрай вратата на отбора от Пловдив. Само три минути след това Янис Карабельов изведе Валери Домовчийски, който технично с удар от наказателното поле направи резултата 2:1.

В 79-ата минута резервата Борислав Балджийски стреля технично по земя от наказателното поле и покачи аванса за "белите" на 3:1.

Четири минути преди края на редовното време заучена комбинация между Иван Стоянов и Тодор Неделев след фаул доведе до техничен удар от малък ъгъл в мрежата на Марио Кирев за крайното 3:2.