на живо

"Славия" победи "Царско село" в дебюта на Любо Пенев

"Белите" вече са на точка от "Левски"

Lap.bg

"Славия" спечели с 3:1 гостуването си на "Царско село" от 25-ия кръг на Първа лига. Това бе първи официален мач за двата тима след подновяването на първенство след прекъсването вследствие на пандемията от коронавирус, и бе дебют за Любослав Пенев като треньор на "Царско село", който замени на поста Никола Спасов.

С петата си поредна победа в шампионата "белите" събраха 45 точки и се доближиха само на точка от четвъртия "Левски". "Царско село" пък допусна първо домакинско поражение от края на ноември.

Снимка: Lap.bg

На трибуните бе и бившия наставник на "Левски", "Литекс" и ЦСКА Люпко Петрович, който изгледа първото полувреме и си тръгна на почивката.

"Славия" поведе при първата си по-добра възможност в 13-ата минута. Петър Патев центрира отдясно в наказателното поле и Цветелин Чунчуков с глава прати топката в мрежата.

До почивката домакините бяха по-активни, но не се възползваха от няколко добри ситуации пред вратата на съперника. В 36-ата минута Андерсон Кордейро проби отдясно и от аутлинията пусна по тревата към непокрития Георги Минчев, който направи невероятен пропуск, като от 3-4 метра засече покрай опразнената врата.

През второто полувреме "Царско село" продължи да изглежда по-опасният отбор на терена, но в 57-ата минута след грешка на Дилан Бахамбула в средата на терена "Славия" организира бърза контраатака и Чунчуков вкара втори гол със силен изстрел от около 30 метра.

Снимка: Lap.bg

В 63-ата минута резервата Симеон Мечев намали за "Царско село" също с красив гол след изстрел от около 30 метра. Секунди по-късно Мирослав Будинов се измъкна сам срещу вратаря Антонис Стергиакис, но от десетина метра стреля край далечната греда.

Към края домакините видимо се поумориха и отстъпиха инициативата на гостите. В 85-ата минута резервата Емил Стоев получи топката вдясно и с хубав диагонален удар от границата на наказателното поле оформи крайното 3:1.