на живо

"Славия" победи "Пирин" и завърши на 7-о място в редовния сезон

Столичани спечелиха с 3:1

Lap.bg

"Славия" завърши на седмо място в редовния сезон в Първа професионална лига, след като в мач от последния 26-и кръг победи с 3:1 "Пирин" Благоевград като домакин.

Головете за "белите" на Националния стадион "Васил Левски" реализираха Галин Иванов в 57-ата и 88-ата минута и Ивайло Димитров в 79-ата. В 89-ата минута Димитър Благов реализира почетния гол за благоевградския тим.

Снимка: Lap.bg

С успеха "Славия" събра 32 точки и ще играе в група "А" на втората осмица във втората фаза на първенството. Компания на столичния тим там ще правят 10-ият "Черно море", 11-ият "Пирин" и 14-ият "Витоша" Бистрица.

В група "Б" пък продължават отборите на "Септември" София, "Локомотив" Пловдив, "Дунав" Русе и "Етър" Велико Търново.

През първото полувреме опасните положения и пред двете врати почти липсваха. Най-доброто от тях се откри пред нападателя на "Славия" Ивайло Димитров в 17-ата минута. Тогава националът стреля добре с левия крак към вратата на "Пирин", но Красимир Костов успя да избие удара на Димитров.

Доста по-интересно започна втората част на мача, като още в началните минути и двамата вратари трябваше да показват класа.

Снимка: Lap.bg

В 50-ата минута Галин Иванов пробва рефлекса на Красимир Костов, а минута след това и дебютантът на вратата на "Славия" Емануеле Джерия трябваше да се намесва след центриране на Радослав Кирилов.

В 52-ата минута Янис Карабельов нанесе мощен шут към вратата на "Пирин", но Костов отново спаси. При добавката Галин Иванов стреля в аут.

Активната игра на Иванов обаче му донесе дивиденти в 57-ата минута. Тогава бившият играч на "Левски" получи топката пред границата на наказателното поле на "Пирин", навлезе в него и с плътен диагонален шут по земята не остави никакви шансове на Костов да реагира - 1:0 за "Славия".

Столичният тим продължи да бъде по-активният на терена и след гола и минута по-късно Ивайло Димитров пропусна от чиста позиция. Дори и да бе реализирал обаче, Димитров нямаше да може да се зарадва на гола си, тъй като главният съдия Станислав Ставров маркира нарушение на нападателя на "Славия".

Снимка: Lap.bg

В 73-ата минута Галин Иванов бе близо до втория си гол в мача, но от чиста позиция стреля слабо.

Натискът на "Славия" бе овенчан с втори гол в 79-ата минута. Конър Хендерсън се подхлъзна в средата на терена и загуби топката. Тя стигна до Цветелин Чунчуков, който подаде към непокрития Ивайло Димитров и той с мощен удар с левия крак реализира за 2:0.

В 88-ата минута "Славия" стигна и до трети гол, като автор бе Галин Иванов. В ответната атака Димитър Благов върна един гол за "Пирин", довкарвайки топката след удар на Радослав Кирилов.