на живо

"Славия" Прага излъга "Клуж" с румънска помощ (ВИДЕО)

Чешкият тим направи сериозна крачка към груповата фаза на Шампионската лига

"Славия" Прага победи "Клуж" с 1:0 като гост в първия мач между двата тима от плейофната фаза на Шампионската лига.

Единственото попадение в двубоя беше отбелязано в 28', когато Лукаш Масопуст от дистанция прати топката в мрежата зад Арлаускис. Изпълнението бе част от заучен корнер. Интересното е, че ъгловия удар изпълни румънец - Никoлае Станчу.

Домакините получиха златна възможност да изравнят в 79', но изстрелът на Билел Омрани от дузпа бе отразен от стража на "Славия" Онджей Колар.

Реваншът в Чехия е след седмица, а "Клуж" ще има много сложна задача заради допуснатия гол у дома. Северната ни съседка е на път да остане без представител в груповата фаза на Шампионската лига за седми пореден сезон. За последното в топ 32 на Стария континент попадна "Стяуа" през сезон 2013/14.

През настоящата кампания "Клуж" стигна до плейофите, след като шокира шотландския "Селтик" в третия квалификационен кръг.

Отборът на "Славия" Прага пък започна участието си директно от плейофите на турнира. "Червено-белите" за последно бяха в групите през сезон 2007/08, когато завършиха на трето място в компанията на "Стяуа", "Севиля" и "Арсенал", а впоследствие бяха елиминирани от "Тотнъм" в 1/16-финалите на Лига Европа.

Тагове: