на живо

"Славия" разгроми "Септември"

"Белите" спечелиха с 4:1 първия мач от 16-ия кръг на Първа лига

Lap.bg

"Славия" разгроми "Септември" с 4:1 в среща от 16-ия кръг в Първа лига. "Белите" стигнаха до успеха след две попадения на Галин Иванов, автогол на Румен Трифонов и Калоян Кръстев. Борис Галчев вкара почетното попадение за "Септември" директно от пряк свободен удар.

С тази победа футболистите на Златомир Загорчич се изкачиха на 8-мо място с актив от 20 точки, а "Септември" остава 10-ти с 19 пункта.

В 16-ата минута Иван Минчев изведе Галин Иванов зад защита на гостите и той с диагонален удар прати топката в мрежата на Янко Георгиев. 

"Славия" се възползва от този ранен гол и натисна своя противник, но Емануел Мба и Стефан Велев пропуснаха. Противно на очакванията в първата минута от допълнителното време на първата част Борис Галчев изравни директно от пряк свободен удар. Капитанът на "Септември" опита да центрира, но младият вратар Стергиакис не прецени ситуацията.

След подновяването на играта инициативата бе на страната на футболистите на Николай Митов. В 56-ата минута Борис Галчев се измъкна в наказателното поле и отправи изстрел, който се отби в ръката на Стефан Велков, но дузпа не бе отсъдена.

Постепенно "Славия" отново наложи своя стил на игра и създаде добра възможност, която бе пропусната от Стефан Велков в 63-ата минута.

В последните 20 минути на мача "белите" натиснаха своя противник и съвсем заслужено стигнаха до победата. Иван Минчев и Калоян Кръстев направиха сериозни пропуски, но логичното се случи в 79-ата минута. Галин Иванов се разходи между защитниците на "Септември" и отправи удар към вратата на Янко Георгиев, а Румен Трифонов в опита си да изчисти топката я прати в собствената си мрежа.

Най-добрият на терена Галин Иванов вкара трети гол в 89-ата минута, след като бе оставен непокрит отляво. В следващата минута Траян Траянов сгреши и остави Калоян Кръстев сам срещу вратаря. Младият нападател показа хлъднокръвие и оформи крайното - 4:1.