на живо

"Славия" скърши крилата на "Лудогорец"

Шампионите остават на 5 точки от върха

Lap.bg

"Лудогорец" срещна сериозен отпор от "Славия" в среща от шестия кръг на Първа професионална лига и двата тима си спретнаха нулево равенство.

Така шампионите остават на 3-о място и 5 точки от първата позиция, която окупираха в последните 7 години. Актуалните носители на Купата на България пък са 9-ти във временното класиране.

Двата тима не предложиха атрактивен футбол и зрелищни отигравания за привържениците. 

Пауло Аутуори заложи на голяма част от резервите с идея да съхрани титулярите си за реванша срещу "Торпедо" Кутаиси от плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

За "Славия" пък на вратата отново блестеше Георги Петков.

Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите на автобусната катастрофа край Своге.

Снимка: Lap.bg

В първата част двата тима действаха лежерно, като разградчани владееха инициативата по-често. Якуб Шверчок опита опасен удар с глава в 18-ата минута, но топката излезе в аут. 

Славчо Шоколаров имаше добра възможност за отговор, след като получи топката в наказателното поле на "Лудогорец", но стреля над вратата.

През второто полувреме софийските домакини се прибраха в собствената си половина и разчитаха на контраатаки. Първата добра възможност бе на тяхната сметка. Галин Иванов стреля от 25 метра, но над напречната греда.

В 70-ата минута той изведе отлично Шоколаров, който можеше да вкара, но Хорхе Броун показа страхотен рефлекс.

Аутуори прибегна до смени, като на терена се появиха Кешерю, Мисиджан и Натанаел, но и те не успяха да раздвижат играта на "орлите".