на живо

Какво постигна Славиша Стоянович за 174 дни в "Левски"?

Словенецът вече не е треньор на "сините"

Lap.bg

Славиша Стоянович вече не е треньор на "Левски". Двукратният шампион на Словения с "Домжале" се раздели със "синия" клуб по взаимно съгласие и се очаква на 1 март да бъде представен като селекционер на националния отбор на Латвия.

Неговото място начело на "Левски" ще заеме трикратният шампион на България с "Лудогорец" Георги Дерменджиев.

Стоянович пристигна на "Герена" в края на юли 2018 г. Той замени италианеца Делио Роси, който бе уволнен след отпадането от "Вадуц" в предварителните кръгове на Лига Европа.

Договорът на Стоянович бе за една година с опция за удължаване с още една, но той се задържа на поста само 174 дни.

Престоят му начело на "сините" започна оптимистично - 5 поредни победи, 9 отбелязани гола и само 2 инкасирани. Въпреки успеха срещу ЦСКА с 1:0, еуфорията постепенно започна да отслабва, а поражението от "Лудогорец" за първенството бе последвано от ранно отпадане за купата - от "Черно море" след изпълнение на дузпи.

Словенският специалист води "сините" в общо 20 официални мача в Първа лига и турнира за Купата на България, в които постигна 13 победи, 1 равенство и 6 загуби. Головата разлика на тима в този период е 49:23. 

След последния мач на "Левски" преди зимната пауза се появиха информации за раздяла между специалиста и 26-кратния шампион. Въпреки това той нееднократно отрече спекулациите, а на старта на зимната подготовка заяви, че остава в "Левски" до лятото.