на живо

Славиша Стоянович е в България (СНИМКИ)

Все още няма официална информация дали той ще бъде новия треньор на "Левски"

Красимир Борисов

Славиша Стоянович е в София! Футболният специалист беше засечен в центъра на столицата, а bTV се сдоби със снимки от визитата му.

Очаква се именно словенският специалист със сръбски паспорт да бъде новият треньор на "Левски". В момента "сините" са без наставник, след като Георги Тодоров подаде оставка. Той обаче остана в щаба, а в последния мач (загубата от "Лудогорец" с 0:1) тимът беше воден от Живко Миланов. 

До момента няма официална информация дали Стоянович ще е новият треньор на "сините". Притежателят на мажоритарния пакет акции на клуба Наско Сираков заяви преди седмица, че до 7 дни ще стане ясно името на специалиста, който ще застане начело на тима.

Снимка: Красимир Борисов

Ако Стоянович приеме офертата, то това ще е негов втори период на стадион "Георги Аспарухов". През 2018 г. с "Левски" той постигна 12 победи, 2 равенства и 5 загуби. След това работи като национален селекционер на Латвия. На 20 януари 2020 г. от федерацията на страната обявиха раздялата.

Снимка: Красимир Борисов

Ако пристигне на стадион "Георги Аспарухов", Стоянович ще трябва да се справя с тежка ситуация. В момента "сините" са на 12-о място в класирането след само 3 победи в 11 мача. Освен това финансовите проблеми продължават и клубът се издържа от дарения. Ситуацията в столичния гранд е такава от началото на годината, когато бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на тима - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков.