на живо

Славиша Стоянович: Не успяхме с Купата, но трябва да сме пред ЦСКА в класирането

"Попаднах в "Левски" абсолютно случайно", сподели треньорът на "сините"

sportal.bg

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович заяви, че се е провалил при изпълнението на главната цел, поставена му от ръководството на клуба - спечелването на Купата на България. Той обаче сподели, че изискванията към него не отпадат. До края на сезона "сините" трябва да изпреварят ЦСКА в класирането в шампионата.

"Основната ни цел бе да спечелим Купата, което за жалост няма как да стане, тъй като отпаднахме от турнира. В "Левски" също така искат да се доближим максимално до "Лудогорец" - най-силния български футболен клуб в последните 7 години. Както и да сме пред ЦСКА. Това вече е реално. Все още сме в играта за първото място и съм сигурен, че така ще бъде до края на сезона. Феновете на "Левски" искат купи и трофеи. Това, което ме прави доволен в момента, е че те се радват на играта. До края на есенния дял от първенството трябва да не увеличаваме разликата с лидера. Имаме какво още да направим от тактическа гледна точка. И до момента, въпреки третата позиция, много напреднахме. През зимата ще станем още по-добри", оптимист е Стоянович.

Снимка: Lap.bg

В специално интервю за словенския Ekipa24.si, специалистът обясни, че пристигането му на стадион "Георги Аспарухов" е било случайно, а сделката и подписването на договора са се осъществили за два дена.

"Вярвате или не, дойдох тук случайно. Вече се бях уговорил с клуб от Северна Европа. Случиха се обаче доста неща. Дойдох да посетя майка ми, която живее до българската граница. Ей така, за да си почина. Тогава ми се обади български мениджър, който ме предложи на "Левски". Два часа след това ми звънна президентът на клуба, а на следващия ден дойдох в София. На президента му хареса моята идея за футбола, за живота като цяло. Поиска да подпишем договор възможно най-скоро. Два дена по-късно станах треньор на "Левски", разказва Стоянович в специално интервю за словенския Ekipa24.si.

В момента "сините" са на трето място в първенството, като изостават на точка от ЦСКА и на 4 от "Лудогорец".